***** För My Kind of Jazz

Då var årets kanske bästa helg över, jazzfestivalen.

En grymt kul helg med massor av roliga möten och inspirerande konserter. Som lyssnare var mina egna höjdpunkter Mike Mainieri & Northern Lights och Tone Åse och Thomas Strönen. Den gemensamma nämnaren: norska musiker…:-) Mainieri hade bland annat med sig Bugge Wesseltoft, vars musik jag lyssnat oavbrutet på den senaste tiden och som dessutom var en riktigt hygglig och trevlig kille. Fick titta lite på hans elektronik set-up och blev ännu mer sugen på att börja använda lite sånt på scen.

Men, den absoluta höjdpunkten var söndagens konsert i Studion med My Kind Of Jazz II. Ett fantastiskt projekt där musiker från olika stilar och städer möts. Går fortfarande runt och känner mig helt lycklig… Ett riktigt bra initiativ från Lennart & co. Det blev återigen en fin recension i VF, *****. Synd dock att inte VK var där denna gång heller.

Ett litet youtubeklipp från konserten finns upplagt under videos. Radion spelade in hela konserten och det kanske kommer att sändas i P4 någon gång under vintern.

Tjipp!